Nodig voor vier :
24 scampi’s of gamba’s
Marinade :
2 teentjes knoflook gepeld en fijngehakt
40 g gesmolten boter
3 eetlepels witte wijn
1 eetlepel citroen- of limoensap
zout
peper
een vleug cayennepeper
Bonen :
500 g witte bonen (gekookte, uitgelekte gedroogde witte bonen)
4 in blokjes gesneden ontvelde tomaten
1 eetlepel fijngehakte verse rozemarijn
2 teentjes knoflook
1 theelepel mosterd
een scheutje aceto balsamico,
2 eetlepels olijfolie van koude persing
zout
peper
Versiering :
Rozemarijn
Koriandergremolata :
10 g fijngehakte verse korianderblaadjes
2 eetlepels versgeraspte citroenschil
1 theelepel versgeraspte sinaasappelschil
1 theelepel fijngehakte knoflook
Verwijder het pantser en eventueel het darmkanaaltje van de scampi’s of reuzengarnalen. Snijd de staarten langs de rug van kop naar staart bijna door. Doe de staarten in een kom en voeg gehakte knoflook, gesmolten boter, witte wijn, citroen- of limoensap, peper, zout en cayennepeper toe. Roer alles door elkaar en laat 15 minuten marineren. Kook de voorgeweekte bonen in water. Giet het water af en kruid met zout. Snijd de tomaten in blokjes. Bak de scampi’s of gamba’s in een pan met antikleeflaag (of onder de grill). Verwijder de staarten uit de pan en voeg olijfolie, fijngehakte rozemarijn, knoflook, mosterd, aceto balsamico, de blokjes tomaat en de resterende marinade toe. Laat alles kort stoven en meng met de bonen. Verdeel de bonen met tomaten over vier warme borden. Schik op iedere portie vier scampi’s of gamba’s en versier met koriandergremolata en rozemarijn.
De gedroogde bonen weken in tienmaal zoveel water, waarbij het water op 4 uur tijd minstens 3 keer moet ververst worden.
Koriandergremolata bereidt men door de aangegeven ingrediënten in een kom te mengen en enkele uren afgesloten in de koelkast te bewaren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier