Groenteterrine met kruidengelei en sausje van gedroogde tomaten

Voor 8 :

Voor 8 :

1,5 kg seizoengroenten,

2 preien

Gelei :

1 ui,

100 g gember,

1 knoflookteentje,

0,5 dl dragonazijn,

1 kruidenbosje,

0,5 dl olijfolie,

1 limoen,

3 dl gevogeltebouillon,

4 gelatineblaadjes

Saus :

1 el mosterd,

250 g gedroogde tomaten,

1 dl olijfolie,

sap van 1 citroen,

1 el tomatenpuree

Garnituur :

basilicum en platte peterselie

kook of stoom de groenten (jonge worteltjes, sluimerwtjes, groene boontjes, minimaïs, minivenkel, paprika, raapjes, asperges,…) knappend gaar. Blancheer de preibladeren in licht gezouten water. Versnipper ui, gember en knoflook. Stoof glazig aan in olijfolie. Bevochtig met dragonazijn en bouillon. Rasp er nog 1/4 van de limoenschilletjes bij en het sap van de limoen. Laat 10 minuten zacht koken, zeef en voeg er de geweekte gelatineblaadjes bij. Bekleed een terrine met de preiblaadjes en schik er creatief één voor één de groenten in. Lepel er na elk laagje wat gelei bij. Sluit de terrine met de overhangende preiblaadjes en laat een nacht opstijven in de koelkast.

Maak de saus door de gedroogde tomaten, mosterd, citroensap en tomatenpuree te mixen. Voeg er tijdens het draaien olijfolie, peper en zout bij.

presenteer de bereiding op een schotel. versier met kruidentakjes en saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content