Groentesoep met wan-tan

© Getty

Voor vier personen
  • 200 g soepvlees
  • 2 preistengels
  • 1/2 knolselder
  • 2 wortels
  • 1 pastinaak
  • beetje postelein
  • 1/2 kleine bloemkool
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl geplette korianderzaden
  • 1/2 tl komijn
  • peper
  • zout
Garnituur
  • 2 wortels
  • 100 g erwtjes
  • 100 g bloemkoolbloemetjes
  • blokjes tomaat
  • 12 wan-tan
Bereiding
  1. De groenten en gepelde teentjes knoflook schoonmaken, in grove stukken snijden en stoven in olijfolie.
  2. Het soepvlees toevoegen, begieten met water en kruiden met peper, zout, currypoeder, geplette korianderzaden en komijn. Aan de kook brengen en drie uur zachtjes laten pruttelen.
  3. De soep zeven, de kookgroenten weggooien en de bouillon op smaak brengen.
  4. De groenten voor het garnituur schoonmaken. De wortels in kleine stukjes snijden en samen met de erwtjes en bloemkoolroosjes kort koken in gezouten water. De groenten verfrissen onder koud water. De tomaat in kokend water dompelen, pellen, zaden verwijderen en het vlees in blokjes snijden.
  5. De ontdooide wan-tan in de kokende groentesoep doen, kort meekoken en het groentegarnituur toevoegen. De groentesoep met wan-tan heet opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content