Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 200 g soepvlees
  • 2 preistengels
  • 1/2 knolselder
  • 2 wortels
  • een pastinaak
  • een weinig postelein
  • 1/2 kleine bloemkool
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1 theelepel geplette korianderzaden
  • 1/2 theelepel komijn
  • peper
  • zout

Garnituur :

  • 2 wortels
  • 100 g erwtjes
  • 100 g bloemkoolbloemetjes
  • blokjes tomaat
  • 12 wan-tan (Chinese ravioli, diepgevroren te koop in de oosterse supermarkt)

De groenten en gepelde teentjes knoflook schoonmaken, in grove stukken snijden en stoven in olijfolie. Het soepvlees toevoegen, begieten met water en kruiden met peper, zout, currypoeder, geplette korianderzaden en komijn. Aan de kook brengen en drie uur zachtjes laten pruttelen. De soep zeven, de kookgroenten weggooien en de bouillon op smaak brengen. De groenten voor het garnituur schoonmaken. De wortels in kleine stukjes snijden en samen met de erwtjes en bloemkoolroosjes kort koken in gezouten water. De groenten verfrissen onder koud water. De tomaat in kokend water dompelen, pellen, zaden verwijderen en het vlees in blokjes snijden. De ontdooide wan-tan in de kokende soep doen, kort meekoken en het groentegarnituur toevoegen. De soep kokendheet opdienen.

De groenten en gepelde teentjes knoflook schoonmaken, in grove stukken snijden en stoven in olijfolie. Het soepvlees toevoegen, begieten met water en kruiden met peper, zout, currypoeder, geplette korianderzaden en komijn. Aan de kook brengen en drie uur zachtjes laten pruttelen. De soep zeven, de kookgroenten weggooien en de bouillon op smaak brengen. De groenten voor het garnituur schoonmaken. De wortels in kleine stukjes snijden en samen met de erwtjes en bloemkoolroosjes kort koken in gezouten water. De groenten verfrissen onder koud water. De tomaat in kokend water dompelen, pellen, zaden verwijderen en het vlees in blokjes snijden. De ontdooide wan-tan in de kokende soep doen, kort meekoken en het groentegarnituur toevoegen. De soep kokendheet opdienen.