Ingrediënten

Voor 4:

Voor de aardappelen:

  • 1/2 l gevogeltebouillon
  • 40 g boter
  • 12 krielaardappeltjes
  • 1 laurierblad
  • peper en zout

Voor de groenten:

  • 8 groene uien
  • 4 jonge preistengels
  • 12 minimaïskolven
  • 8 jonge worteltjes
  • 4 kleine stronkjes broccoli
  • 12 groene boontjes
  • 8 peulerwten
  • 12 aspergepunten
  • eetbare bloemen

Voor de vinaigrette:

  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • peper en zout

Warm de gevogeltebouillon op, voeg de boter toe en kruid bij. Voeg de geschilde krielaardappelen toe, kook al dente. Snij de gekookte aardappelen in repen. Blancheer alle groenten al dente in gezouten water. Schik op een bord en bevochtig met een scheutje van de vinaigrette. Werk af met eetbare bloempjes.

Warm de gevogeltebouillon op, voeg de boter toe en kruid bij. Voeg de geschilde krielaardappelen toe, kook al dente. Snij de gekookte aardappelen in repen. Blancheer alle groenten al dente in gezouten water. Schik op een bord en bevochtig met een scheutje van de vinaigrette. Werk af met eetbare bloempjes.