
Groenteslaatje
14-06-2011, 09:23
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 12:12
Voor 4:
Voor 4:
Voor de aardappelen:
1/2 l gevogeltebouillon
40 g boter
12 krielaardappeltjes
1 laurierblad
peper en zout
Voor de groenten:
8 groene uien
4 jonge preistengels
12 minimaïskolven
8 jonge worteltjes
4 kleine stronkjes broccoli
12 groene boontjes
8 peulerwten
12 aspergepunten
eetbare bloemen
Voor de vinaigrette:
4 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
peper en zout
Warm de gevogeltebouillon op, voeg de boter toe en kruid bij. Voeg de geschilde krielaardappelen toe, kook al dente. Snij de gekookte aardappelen in repen. Blancheer alle groenten al dente in gezouten water. Schik op een bord en bevochtig met een scheutje van de vinaigrette. Werk af met eetbare bloempjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier