Groentesamosa’s met garam masala

7171191 © Groentesamosa's met garam masala

Ingrediënten Voor 4 personen

Ingrediënten

Voor 4 personen

2 groene chilipepertjes, 3 gekookte aardappelen, 100 g gedopte erwten, 2 tenen knoflook, 2 lente-uien, 2 cm verse gember,1 el olie, 1 el gehakte koriander, 1 el garam masala (Indiaas specerijenmengsel), 6 vellen brikdeeg, frituurolie

Bereiding

  1. Was de groene pepertjes, ontpit en snij in kleine stukjes. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Blancheer de erwten 5 minuten in ongezouten kokend water. Laat uitlekken.
  2. Pel de knoflook, de lente-uien en de gember en hak fijn. Fruit goudbruin in een braadpan met 1 eetlepel olie. Voeg de pepertjes, deaardappelen, de erwten, de gehakte koriander en de garam masala toe. Kruid met peper en zout, plet lichtjes fijn.
  3. Snij de vellen brikdeeg eerst in tweeën en vouw ze dan in de lengte in tweeën. Leg wat groentevulling in een hoek van elke reep brikdeeg. Vouw op tot driehoeken en zorg ervoor dat de vulling mooi ingesloten is. Kleef het deeg vast met een beetje water.
  4. Verhit de frituurolie. Dompel er de samosa’s in en bak in enkele minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content