Groenterolletjes met sinaasappel-muntvinaigrette

4789227

Voor 4:

Voor 4:

2 wortelen, 2 courgettes, 4 à 5 el olijfolie, 1 onbehandelde sinaasappel, 2 tenen knoflook, 1 handvol munt, 1 tl honing, 2 el balsamicoazijn

Bereidingswijze:

Verwarm de ovengrill voor.

Was de wortelen en de courgettes en maak schoon. Snij in de lengte in zeer dunne plakjes. Blancheer de wortelen 2 minuten in kokend gezouten water, blancheer de courgettes 1 minuut. Laat de groenten uitlekken en dep droog. Bewaar het kookvocht.

Leg voor elk rolletje twee plakjes wortel en twee plakjes courgette op elkaar. Kruid met peper en zout en rol op. Maak de rolletjes vast met houten prikkers, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en gril 5 minuten in de oven.

Was de sinaasappel met warm water. Rasp de schil en pers het sap uit. Pel en snipper de knoflook. Spoel de munt en zwier droog. Hak de blaadjes fijn.

Meng de fijngehakte munt met de geraspte sinaasappelschil en het sap, de gesnipperde knoflook, honing, 1 of 2 eetlepels kookvocht van de groenten, de balsamicoazijn en de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.

Schik de gegrilde groenterolletjes op een schotel en lepel er de vinaigrette over. Laat minstens 30 minuten marineren alvorens te serveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content