Groenterisotto
Voor 6 kinderen:
Voor 6 kinderen:
Voor 1 l groentebouillon:
1 l water, 1 sjalot
2 worteltjes, 1 prei
1 selderijstengel
1 raapje, 1 handvol erwtjes
8 à 10 peulen in plakjes
platte peterselie
basilicum
extra vierge olijfolie
peper, zout
Voor de risotto:
1 sjalot
extra vierge olijfolie
boter, parmezaan
200 g rijst (bv. carnaroli of arborio)
peper, zout
Voor de bouillon: doe alle ingrediënten in een kookpan en laat 20 minuten razen. Werk af met enkele blaadjes basilicum en fijngehakte peterselie. Zeef, hou de groenten opzij en gebruik het vocht om de risotto te bereiden.
Voor de risotto: laat de sjalot zweten in boter en olie. Doe hetzelfde met de rijst, tot hij er parelmoerig uitziet. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, tot het einde van de gaartijd (ca.18 min.). Voeg wat parmezaan toe, een nootje boter en de groenten van de bouillon. Breng op smaak.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier