Groenterisotto

2463573 ©

Voor 6 kinderen:

Groenterisotto

Voor 6 kinderen:

Voor 1 l groentebouillon:

1 l water, 1 sjalot

2 worteltjes, 1 prei

1 selderijstengel

1 raapje, 1 handvol erwtjes

8 à 10 peulen in plakjes

platte peterselie

basilicum

extra vierge olijfolie

peper, zout

Voor de risotto:

1 sjalot

extra vierge olijfolie

boter, parmezaan

200 g rijst (bv. carnaroli of arborio)

peper, zout

Voor de bouillon: doe alle ingrediënten in een kookpan en laat 20 minuten razen. Werk af met enkele blaadjes basilicum en fijngehakte peterselie. Zeef, hou de groenten opzij en gebruik het vocht om de risotto te bereiden.

Voor de risotto: laat de sjalot zweten in boter en olie. Doe hetzelfde met de rijst, tot hij er parelmoerig uitziet. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, tot het einde van de gaartijd (ca.18 min.). Voeg wat parmezaan toe, een nootje boter en de groenten van de bouillon. Breng op smaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content