Groenten op z’n Grieks

2468019

Voor 6:

Groenten op z'n Grieks

Voor 6:

12 kleine lente-uien

6 raapjes

8 jonge worteltjes

1 dl water

3 dl droge witte wijn

1 laurierblad

1 kl peperkorrels

2 el korianderzaadjes

250 g bloemkool (in kleine roosjes)

1 onbehandelde citroen, in schijfjes

peper, zout

3 verse takjes koriander

Snij van de lente-uien al het loof en behoud alleen de knolletjes. Snij die overlangs in tweeƫn. Pel de raapjes en snij in kleine stukjes. Schil de worteltjes (indien nodig) en snij ze overlangs in tweeƫn. Doe water, wijn, laurier, peper en korianderzaadjes in een kookpot. Breng aan de kook. Doe er dan de groenten (ook de bloemkool) en de citroen bij en pocheer ze 5 tot 6 min. in de ziedende vloeistof. Kruid bij met peper en zout. Laat afkoelen en zet in de ijskast. Dien koud op als voorgerecht of als bijgerecht bij wit vlees. Voeg de verse koriander vlak voor het opdienen toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content