Voor 4 personen:
4 wortelen
1 middelgrote courgette
1 middelgrote aubergine
4 verse uien
1 bosje radijsjes
2 takjes peterselie
5 blaadjes dille
4 blaadjes rozemarijn
olijfolie
zout
versgemalen peper
bakpapier
Schraap de wortels en snijd ze in fijne reepjes. Blancheer 5 minuten in kokend water. Was de aubergine en de courgette maar pel ze niet. Droog af en snijd in fijne reepjes. Pel de uien en snijd ze in schijfjes. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Hak de tuinkruiden grof. Meng de groenten, de gehakte kruiden en de olijfolie in een slakom. Breng op smaak met zout en peper. Knip vier stukken uit het bakpapier en verdeel het groentemengsel erover. Vouw het papier zodanig dicht dat er geen vocht kan uitlekken, maar dat je toch met een satéprikker de gaarheid kan controleren. Gebruik bijvoorbeeld een houten wasknijper. Zet de groentepakjes 15 tot 18 minuten in de warme oven (170°C). Serveer onmiddellijk. Laat elke tafelgenoot zijn pakje zelf openen en de heerlijke kruidengeur opsnuiven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier