Groentebrunoise, gamarineerde rauwe zalm

  • Moeilijkheid

Voor 4:

250 g zalmfilet (uit het dikke stuk, ontschubd en ontdaan van graten)

4 wortelen

Â1/4 knolselderij

4 rapen

1 komkommer

1 citroen

7 takjes dille (of venkelloof)

1 kl mierikswortel

1 kl suiker

2 el extra vierge olijfolie met citroen (O&Co)

3 el extra vierge olijfolie met piment

fleur de sel

peper uit de molen

Snij de zalm met behulp van een mes met een lang en soepel lemmet in dunne plakjes. Schik ze op een bord, bestrijk met olijfolie met citroen, bestrooi met de gehakte dilletakjes en wat peper. Bedek met een folie en zet op een koele plek.

Maak de wortelen, de raapjes en de knolselderij schoon, besprenkel de knolselderij met citroen. Snij de groenten eerst in schijfjes van Â1/2 cm dik, daarna in staafjes van dezelfde dikte en tenslotte in kleine blokjes (brunoise).

Blancheer ze afzonderlijk gedurende 2 minuten in kokend zout water, laat uitlekken, dompel in ijskoud water en laat opnieuw uitlekken. Doe de brunoise in een slakom met de mierikswortel en een snuifje suiker. Meng goed.

Giet de olijfolie met piment erover en bestrooi met de rest van de gehakte dille.

Was de komkommer, droog hem af en snij hem in drie stronkjes. Snij elk stronkje met een dunschiller in repen.

Wikkel de plakjes zalm in een reep komkommer, bestrooi ze met fleur de sel en schik ze op de brunoise.

Voorbereiding: 20 minuten

Kooktijd: 3 minuten

Gemakkelijk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content