Groente-kikkererwtentagine

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

6 el oijfolie

1 rode ui, in dunne halve cirkels gesneden

4 teentjes knoflook

3 wortels, in de lengte in vier gesneden

2 rode paprika’s, in kleine stukjes

350 g pompoen, geschild, zonder zaad en in grote stukken

350 g courgettes, geschild, zonder zaad en in stukken

225 g gekookte kikkererwten

een 30-tal gedroogde abrikozen

1 el tomatenpuree

snuifje saffraan

een handvol korianderblaadjes, gehakt

zout

tagine kruidenmix (zie beschrijving onderaan)

Verhit de olijfolie in een grote tagine (ook een braadpan met goed sluitend deksel kan dienst doen) en fruit de ui zachtjes tot hij gaat karameliseren. Doe er de knoflook bij en fruit die 1 minuut. Voeg de kruidenmix eraan toe en roer goed. Meng de wortel en de paprika eronder en bak alles al roerend enkele minuten.

Voeg de pompoen, zoete aardappelen en courgettes toe. Bak ze 3 minuten. Doe er de tomatenpuree, kikkererwten en abrikozen bij. Roer de specerijen erdoor. Giet er 3 dl water bij en breng op smaak met saffraan, koriander en zout. Breng alles aan de kook. Laat afgedekt pruttelen tot de groenten gaar zijn en de saus ingedikt is. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Serveer met rozijnen-uichutney en gestoomde couscous.

Tagine kruidenmix:

Rooster 2,5 cm pijpkaneel, 1 theelepel komijn, 1 theelepel korianderzaad, 1/2 theelepel zwarte peperkorrels, 1/2 theelepel kruidnagels en 1/2 theelepel kardemomzaad in een droge koekenpan tot de geur vrijkomt. Maal in een vijzel. Meng met een flinke snuif saffraan, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel cayennepeper, 1/3 theelepel geraspte muskaatnoot, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel rozenwater.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content