Groene risotto met gerookte zalm
Voor 4:
Voor 4:
200 g groene asperges
200 g erwten
1 l groentebouillon
2 preiwitten
1 teen knoflook
2 el olijfolie
300 g arboriorijst
1 dl Noilly Prat
4 el mascarpone
100 g geraspte parmezaan
8 plakjes gerookte zalm
6 el zuring
zwarte peper en zout
Blancheer de asperges en erwten, verfris en laat uitlekken. Breng de bouillon aan de kook. Snipper de sjalot en knoflook. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Giet er de Noilly Prat bij en laat op een middelhoog vuur inkoken. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe. Na 20 minuten is de rijst beetgaar.
Voeg vlak voor het einde de groenten, mascarpone en parmezaan toe. Roer er, als de risotto te droog is, nog een beetje bouillon onder. Verhit intussen een grillpan en grill de zalm kort aan beide kanten. Werk de risotto af met de zuring en verdeel over 4 borden. Leg er de plakjes zalm op en serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier