Voor 4 personen:
1 groene kool
2 uien
50 g boter
peper van de molen
zout
1 snuifje kummelpoeder
1 eetlepel bloem
1,5 l runderbouillon
4 sneetjes boerenbrood
4 sneetjes belegen kaas
250 g reepjes mager spek
4 ringen van rode ui
Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool. Snijd de krop in vieren en schaaf ze fijn met een keukenschaaf of met de keukenrobot (schaaf-hulpstuk). Hak de uien grof en fruit ze met de koolsnippers in een grote pan in de boter. Kruid met peper, zout en het kummelpoeder. Bestrooi met de bloem en laat al roerend even stoven. Overgiet de bereiding met de bouillon en breng aan de kook. Zodra de bouillon kookt, zet u de het deksel op de pan en laat u de soep 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de mixer en ga de kruidigheid na. Rooster de sneetjes brood, beleg elk sneetje met kaas en laat smelten in de oven. Bak de spekreepjes met de rode-uiringen zonder vetstof in een pan met antikleeflaag.
Schik een kaastoast in een diep bord en versier de kaas met een rode-uiring. Schep de soep om de toast heen en leg de spekreepjes straalgewijze rond de toast in de soep.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier