1 theelepel koriander bolletjes

1 theelepel komijnzaad

6 teentjes knoflook

5 verse limoenblaadjes

2 stengels citroengras

8 groene chilipepertjes

8 korianderwortels (te koop bijAziatische winkels)

4 sjalotten

3 cm galangawortel

1 bosje Thaise basilicum

1 eetlepel trassi (garnalenpasta) (te koop bij sommige supermarkten,Aziatische winkels of online)

een scheutje rijstolie

Bereidingswijze:

Rooster de koriander en de komijn in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof tot de aroma's vrijkomen. Pel de knoflook en hak hem fijn. Snipper de limoenblaadjes. Hak het binnenste, zachte deel van het citroengras fijn.Verwijder de zaden en zaadlijsten van de pepertjes en hak ze fijn.

Snipper de korianderwortels. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Hak de galangawortel fijn. Doe alles in een vijzel met de basilicumblaadjes en de trassi. Voeg een scheutje rijstolie toe en wrijf tot een smeuïge pasta.

(Uit: 'BBQ. De outdoor cooking bijbel', uit bij Lannoo)

1 theelepel koriander bolletjes1 theelepel komijnzaad6 teentjes knoflook5 verse limoenblaadjes2 stengels citroengras8 groene chilipepertjes8 korianderwortels (te koop bijAziatische winkels)4 sjalotten3 cm galangawortel1 bosje Thaise basilicum1 eetlepel trassi (garnalenpasta) (te koop bij sommige supermarkten,Aziatische winkels of online)een scheutje rijstolieBereidingswijze:Rooster de koriander en de komijn in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof tot de aroma's vrijkomen. Pel de knoflook en hak hem fijn. Snipper de limoenblaadjes. Hak het binnenste, zachte deel van het citroengras fijn.Verwijder de zaden en zaadlijsten van de pepertjes en hak ze fijn. Snipper de korianderwortels. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Hak de galangawortel fijn. Doe alles in een vijzel met de basilicumblaadjes en de trassi. Voeg een scheutje rijstolie toe en wrijf tot een smeuïge pasta.(Uit: 'BBQ. De outdoor cooking bijbel', uit bij Lannoo)