Groene currypasta

© Getty
Ingrediƫnten
  • 1 kl koriander bolletjes
  • 1 kl komijnzaad
  • 6 teentjes knoflook
  • 5 verse limoenblaadjes
  • 2 stengels citroengras
  • 8 groene chilipepertjes
  • 8 korianderwortels
  • 4 sjalotten
  • 3 cm galangawortel
  • 1 bosje Thaise basilicum
  • 1 el trassi (garnalenpasta)
  • een scheutje rijstolie
Bereiding
  1. Rooster de koriander en de komijn in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof tot de aroma’s vrijkomen. Pel de knoflook en hak hem fijn. Snipper de limoenblaadjes. Hak het binnenste, zachte deel van het citroengras fijn.Verwijder de zaden en zaadlijsten van de pepertjes en hak ze fijn.
  2. Snipper de korianderwortels. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Hak de galangawortel fijn. Doe alles in een vijzel met de basilicumblaadjes en de trassi. Voeg een scheutje rijstolie toe en wrijf tot een smeuĆÆge groene currypasta.

Uit: ‘BBQ. De outdoor cooking bijbel’, uitg. Lannoo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content