Grijze zeekarper met waterkerssaus
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
4 grijze zeekarpers
3 preiwitten
6 tomaten
boter
2 wortelen
peper en zout
een scheutje groentebouillon
Voor de saus:
50 g boter
50 g bloem
3 dl sojamelk
3 dl visfumet
500 g waterkers tot sap gecentrifugeerd
6 fijngehakte sjalotten
boter
een scheutje room
peper en zout
Ontschub de zeekarpers, snij de buik open en haal er de ingewanden uit. Spoel grondig. Snij de prei doormidden en vervolgens in stukjes van 5 cm en spoel onder koud stromend water. Pel en ontpit
de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Stoof de prei in wat boter en voeg de tomatenblokjes toe. Snij de wortelen in dunne schijfjes en doe ze bij de prei. Kruid met peper en zout en een scheutje groentebouillon. Laat nog even sudderen en zet apart. Maak een roux met de boter en de bloem en giet er de koude sojamelk bij. Roer goed onder elkaar en giet er geleidelijk aan de visfumet en
het waterkerssap bij. Fruit de sjalot in boter, doe er wat room bij en laat even inkoken. Doe bij de saus en breng op smaak met peper en zout. Bak de zeekarpers in wat olijfolie in een pan met antikleefbodem en kruid met peper en zout. Schik ze in het midden van vier warme borden en giet er de saus over en rond. Werk af met de prei.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier