Ingrediënten

voor 4 personen:

  • 1 pot petit-gris slakken van 24 stuks
  • verse peterselie, basilicum, dragon
  • 200 g boter
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 dl room
  • 200 g Vitelotte aardappelen

Schil de aardappelen, breng ze aan de kook, pureer ze en werk de puree af met olijfolie, melk en kruiden. Cutter de verse kruiden en meng ze met de zachte boter, peper en zout. Giet de slakjes in een zeef, meng de bouillon met een beetje room, kook de saus op en monteer met de gekoelde kruidenboter, doe er de slakjes bij.

Fruit kerstomaatjes en groene kruiden als garnituur.

Schil de aardappelen, breng ze aan de kook, pureer ze en werk de puree af met olijfolie, melk en kruiden. Cutter de verse kruiden en meng ze met de zachte boter, peper en zout. Giet de slakjes in een zeef, meng de bouillon met een beetje room, kook de saus op en monteer met de gekoelde kruidenboter, doe er de slakjes bij.Fruit kerstomaatjes en groene kruiden als garnituur.