Nodig voor vier :
4 grietfilets
geklaarde boter of olijfolie
600 g geschilde aardappelen
2 in halve ringen
gesneden uien
4 takjes tijm
4 plakjes gerookt spek
4 laurierblaadjes
2 teentjes knoflook
60 g fijngesneden
zwarte truffel
8 dl krachtige
gevogeltebouillon
boter
enkele takjes bladpeterselie
Stoof de uien in boter tot ze glazig zijn. Snijd de aardappelen in schijven van een halve centimeter dik. Was en droog de plakjes. Leg ze samen met het spek, de kruiden en de gekneusde teentjes knoflook op de uien, giet er de warme bouillon over, dek het recipiÔnt af met aluminiumfolie en zet alles 15 min. in een oven van 180. Strijk de vis in met geklaarde boter of olijfolie en gaar de grietfilets afzonderlijk in de oven. Verdeel de aardappelschijfjes met ui over vier warme diepe borden. Kook de bouillon verder in en doe er op het laatste moment de truffelsnippers bij. Leg de met zeezout gekruide vis op de aardappelschijfjes en overgiet alles met truffelsaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier