Griekse wortel-pompoenpastei

60dae5132083747723c3e4a688e7d124

Een lekkere pastei van wortel en pompoen in filodeeg. Serveer het hartige taartje met een frisse groene salade. Of bewaar het voor de lunch.

Een lekkere pastei van wortel en pompoen in filodeeg. Serveer het hartige taartje met een frisse groene salade. Of bewaar het voor de lunch.

Voor 6 personen

850 g grofgehakte wortelen

500 g pompoen in grote blokjes

2 gesnipperde uien

400g tomaten in blik, 2 eieren

1/2 bosje fijngesneden dille

75 g verbrokkelde Griekse kaas

100 g rijst met lange korrel

10 vellen filodeeg, olijfolie

Bereiding

1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak er 10 minuten op een laag pitje de uien met wat zeezout in aan. Voeg wortelen en pompoen toe en laat nog 15 minuten sudderen, tot de groenten gaar zijn. Doe er de tomaten uit blik bij, breng op smaak en laat nog 10 minuten sudderen, tot het vocht is verdampt. Laat afkoelen. Meng met de lichtgeklopte eieren, de dille, de Griekse kaas en de rijst.

2. Vet een cakevorm (16 x 28 cm) in met wat olijfolie en leg er een vel filodeeg in. Laat de randen iets uitsteken. Bestrijk het deeg met olijfolie, leg er gekruist een tweede vel op, dan een derde enz. Laat de vellen elkaar zo overlappen dat het deeg overal ongeveer even dik is.

3. Schenk het groentemengsel in de cakevorm en vouw de deegvellen er een voor een overheen, zodat de pastei volledig wordt afgedekt. Bestrijk ook de bovenkant met olijfolie en snijd er oppervlakkig met een puntig mes ruitvormen in.

4. Zet 45 minuten op 180 °C in de oven. Laat afkoelen en dien op met een groene salade of bewaar voor de lunch op school of op het werk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content