Ingrediënten

(voor 2 personen)

Voor de tzatziki:

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1/2 komkommer
  • 1 1/2 tl citroensap
  • 2 geperste tenen knoflook
  • Snufje zout

Voor de saté:

  • 2 kipfilets
  • 1 1/2 el olijfolie
  • 3 el citroensap
  • 1 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflook
  • 1/2 tl zout

Bereidingswijze

  1. Begin met de tzatziki. Rasp de komkommer zeer fijn en vermeng ze in een kom met de overige ingrediënten. Plaats in de koelkast tot je gaat serveren.
  2. Snijd de kipfilets in hapklare stukken.
  3. Meng in een schaal de overige ingrediënten tot een gladde marinade. Haal de stukjes kip door de marinade en rijg ze aan een satéspies.
  4. Smeer een contactgrill of grillpan goed in met olijfolie en gril de saté goudbruin.
  5. Serveer met basmatirijst, de tzatziki en een simpele komkommersalade met rode ui en dille.
  6. Voeg als dressing 1/2 el olijfolie, 1/2 el citroensap en 1/2 tl zout toe.

Uit: Yvestown Kookt, Yvonne Eijkenduijn (Davidsfonds Uitgeverij, € 24,99)

(voor 2 personen)Voor de tzatziki:Voor de saté: