Ingrediënten
(voor 2 personen)
Voor de tzatziki:
- 250 ml Griekse yoghurt
- 1/2 komkommer
- 1 1/2 tl citroensap
- 2 geperste tenen knoflook
- Snufje zout
Voor de saté:
- 2 kipfilets
- 1 1/2 el olijfolie
- 3 el citroensap
- 1 1/2 tl gedroogde oregano
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflook
- 1/2 tl zout
Bereidingswijze
- Begin met de tzatziki. Rasp de komkommer zeer fijn en vermeng ze in een kom met de overige ingrediënten. Plaats in de koelkast tot je gaat serveren.
- Snijd de kipfilets in hapklare stukken.
- Meng in een schaal de overige ingrediënten tot een gladde marinade. Haal de stukjes kip door de marinade en rijg ze aan een satéspies.
- Smeer een contactgrill of grillpan goed in met olijfolie en gril de saté goudbruin.
- Serveer met basmatirijst, de tzatziki en een simpele komkommersalade met rode ui en dille.
- Voeg als dressing 1/2 el olijfolie, 1/2 el citroensap en 1/2 tl zout toe.
Uit: Yvestown Kookt, Yvonne Eijkenduijn (Davidsfonds Uitgeverij, € 24,99)
(voor 2 personen)Voor de tzatziki:Voor de saté: