Griekse avgolemono

© Getty

Avgolemono is een traditionele Griekse kippensoep met citroen, rijst en eidooiers.

Voor 4 personen
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 8 el langkorrelrijst
  • 3 eierdooiers
  • 4 eetlepels citroensap
  • schijfjes citroen
Bereiding
  1. Anderhalve liter kippenbouillon aan de kook brengen en 8 eetlepels langkorrelrijst toevoegen. De pan afdekken en de rijst langzaam gaar laten sudderen.
  2. 3 eierdooiers met 4 eetlepels citroensap opkloppen en vermengen met 5 dl van de bouillon. Dit mengsel door de rest van de bouillon roeren.
  3. De soep opwarmen tot ze net begint te dampen (de soep mag niet koken) en laten afkoelen. Dien op in gekoelde kommen en leg flinterdunne schijfjes citroen op de avgolemono.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content