Grieks varkentje op de grill

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen:

300 g varkensvlees van de spiering

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels droge witte wijn*

1,5 eetlepels citroensap

1/2 eetlepel oregano

1/2 eetlepel tijm

wat laurier

1/2 koffielepel zwarte peper

zout

2 spiesen

huishoudpapier

Snij het vlees in blokjes en leg ze in een kom. Bestrooi de vleesblokjes met de kruiden en overgiet ze met de olie, wijn en het citroensap. Dek de kom af en laat de vleesblokjes gedurende 30 minuten marineren. Om het vlees goed te laten marineren, keert u het nu en dan om. Neem de vleesblokjes uit de kom en dep ze droog met huishoudpapier. Steek de vleesblokjes op de spiesen en gril ze.

Serveertip: Dit Griekse gerecht gaat uitstekend samen met gekookte rijst en in olie gesmoorde wortelen.

Voorbereiding: 40 minuten

Bereiding: 15 minuten

*De rest van de witte wijn drinkt u lekker op bij het eten.

Tip van tante Marie:

Door vlees te marineren, wordt het mals, geurig en erg smaakvol. Vlees marineert u maar beter in de koelkast, want ook in een kruidige, zure omgeving kunnen bacteriën zich ontwikkelen.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content