Grieks timbaaltje van verse tonijn met fetakaas en gember

  • Moeilijkheid

Voor 4:

200 g verse tonijnsteak

4 augurken

15-tal zwarte ontpitte olijven

1 sjalot

4 trostomaten

goede olijfolie

sojasaus

mosterd

een stukje verse gemberwortel

100 g blokjes fetakaas in olijfolie

tuinkers

Snij de tonijnsteak in blokjes van 5 op 5 mm. Hak de augurken, de olijven en de sjalot eveneens fijn en voeg het mengsel bij de tonijn. Dompel de tomaten in kokend water, verfris en verwijder huid en zaden. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes en voeg deze ook bij het mengsel.

Neem 6 delen olijfolie, 1 deel sojasaus, een mespuntje mosterd en rasp hierin flink wat verse gember en kruid met zwarte peper. Roer de dressing goed door elkaar en voeg een beetje bij het tonijnmengsel. Laat dit een uurtje gekoeld staan. Vul een vorm met het mengsel en draai om op het bord. Besprenkel met de resterende dressing en leg enkele kaasblokjes op het bord. Versier met een plukje tuinkers.

* De fetakaas kan worden vervangen door schilfers Parmezaanse kaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content