Ingrediënten

  • 5 el boter
    2 el bloem
    1,75dl maple syrup
    1/2 tl gemalen kaneel
    1/2 tl zout
    3 zoete aardappelen
    3 grannysmithappels

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschotel in met 1 el boter. Smelt de rest van de boter en roer er de bloem onder. Laat 1 min. inkoken. Voeg de maple syrup, kaneel en het zout toe. Laat al roerend zacht koken tot de suiker is gesmolten en de saus ingedikt.

Schil de zoete aardappelen en appels, verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor. Snij de zoete aardappelen en appels in dunne plakjes, schik beide in laagjes in de ovenschotel. Giet er de saus over en dek af met aluminiumfolie.

Bak 40 min. in de oven. Verhoog de oventemperatuur tot 230°C, verwijder de folie en bak de gratin nog 20 min. Serveer warm bij de gevogelte.

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschotel in met 1 el boter. Smelt de rest van de boter en roer er de bloem onder. Laat 1 min. inkoken. Voeg de maple syrup, kaneel en het zout toe. Laat al roerend zacht koken tot de suiker is gesmolten en de saus ingedikt.Schil de zoete aardappelen en appels, verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor. Snij de zoete aardappelen en appels in dunne plakjes, schik beide in laagjes in de ovenschotel. Giet er de saus over en dek af met aluminiumfolie.Bak 40 min. in de oven. Verhoog de oventemperatuur tot 230°C, verwijder de folie en bak de gratin nog 20 min. Serveer warm bij de gevogelte.