Gratin van witloof met rundmerg en vleesjus

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

1 kg witloof

100 g rundmerg

1 dl geconcentreerde vleesjus (getrokken van beenderen, groenten en aromaten)

2 gehakte sjalotten

20 g vers broodkruim

gehakte peterselie

boter

Het witloof in een ovenschotel doen, besprenkelen met citroensap en een weinig suiker, in de oven gaarstoven en drogen. De stronken in de lengte doormidden snijden en de helften goudbruin bakken in boter. Het braadvet weg gieten en de vleesjus toevoegen. De halve stronken witloof met de snijkant naar boven in een schotel schikken en de jus erover gieten. Het merg laten gaar worden in gezouten water van 70. De broodkruim vermengen met gehakte sjalotjes, peterselie en 20 g gesmolten boter. Het merg in plakjes snijden en deze verdelen over het witloof. De bovenkant bestrooien met broodkruim en de schotel tien minuten in een oven van 200 plaatsen.

Deze gratin kan worden opgediend bij varkens- of kalfsgebraad, roastbeef of lamsvlees.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content