Gratin van sinaasappel

© Getty
Voor 4 personen
  • zeste van 1 sinaasappel
  • 80 g sap van sinaasappels
  • 50 g slagroom
  • 20 g suiker
  • 3 eigelen
  • 10 g maïszetmeel
  • 1 blad gelatine
  • 3 wit van ei
  • 50 g suiker
  • 20 g water
  • 10 g honing
Coulis
  • 100 g sap van sinaasappels
  • 10 g suiker
Bereiding
  1. Het sap van de sinaasappels met de slagroom en zeste aan de kook brengen. De dooiers met suiker en maïszetmeel kloppen tot de crème wit uitslaat. De roommengeling door de dooiercrème kloppen en alles, al roerende met een houten lepel, op zacht vuur verwarmen (de saus moet zoals een crème patissière dikken en mag in geen geval koken). De saus van het vuur halen. De in koud water geweekte gelatine uitknijpen en vermengen met de crème.
  2. Een Italiaanse meringue maken. Suiker met water en honing koken en mengen met de stijfgeklopte eiwitten. De sinaasappelroom voorzichtig door de Italiaanse meringue spatelen. De massa in vier vormen op vier borden doen en 10 tot 12 minuten in een oven van 190°C verwarmen en gratineren. De vormen verwijderen en de gratin met partjes sinaasappel en coulis versieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content