Gratin van sinaasappels

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

zeste van 1 sinaasappel

80 g sap van sinaasappels

50 g slagroom

20 g suiker

3 eigelen

10 g maïszetmeel

1 blad gelatine

3 wit van ei

50 g suiker

20 g water

10 g honing

Coulis :

100 g sap van sinaasappels

10 g suiker

Het sap van de sinaasappels met de slagroom en zeste aan de kook brengen. De dooiers met suiker en maïszetmeel kloppen tot de crème wit uitslaat. De roommengeling door de dooiercrème kloppen en alles, al roerende met een houten lepel, op zacht vuur verwarmen (de saus moet zoals een crème patissière dikken en mag in geen geval koken). De saus van het vuur halen. De in koud water geweekte gelatine uitknijpen en vermengen met de crème. Een Italiaanse meringue maken. Suiker met water en honing op 121 koken en mengen met de stijfgeklopte eiwitten. De sinaasappelroom voorzichtig door de Italiaanse meringue spatelen. De massa in vier vormen op vier borden doen en 10 tot 12 minuten in een oven van 190 verwarmen en gratineren. De vormen verwijderen en de gratin met partjes sinaasappel en coulis versieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content