Nodig voor vier :
zeste van 1 sinaasappel
80 g sap van sinaasappels
50 g slagroom
20 g suiker
3 eigelen
10 g maïszetmeel
1 blad gelatine
3 wit van ei
50 g suiker
20 g water
10 g honing
Coulis :
100 g sap van sinaasappels
10 g suiker
Het sap van de sinaasappels met de slagroom en zeste aan de kook brengen. De dooiers met suiker en maïszetmeel kloppen tot de crème wit uitslaat. De roommengeling door de dooiercrème kloppen en alles, al roerende met een houten lepel, op zacht vuur verwarmen (de saus moet zoals een crème patissière dikken en mag in geen geval koken). De saus van het vuur halen. De in koud water geweekte gelatine uitknijpen en vermengen met de crème. Een Italiaanse meringue maken. Suiker met water en honing op 121 koken en mengen met de stijfgeklopte eiwitten. De sinaasappelroom voorzichtig door de Italiaanse meringue spatelen. De massa in vier vormen op vier borden doen en 10 tot 12 minuten in een oven van 190 verwarmen en gratineren. De vormen verwijderen en de gratin met partjes sinaasappel en coulis versieren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier