gf
© gf

Voor 4:

50 g boter

1 bussel groene asperges

500 g broccoli

50 g rozijnen

50 g pijnboompitten

5 dl room

1 el pesto

50 g vers broodkruim

75 g versgeraspte Parmezaanse kaas

2 el fijngehakte bladpeterselie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter en bestrijk er een grote ovenschaal mee. Breek de taaie uiteinden van de asperges, was de stengels en halveer dikke exemplaren in de lengte. Was de broccoli en verdeel in roosjes. Leg in de ovenschaal en schik er de asperges op. Strooi er de rozijnen en pijnboompitten over. Meng de room en pesto, kruid met peper en zout, en giet over de groenten.

Mix het broodkruim met de Parmezaanse kaas en peterselie. Strooi over de groenten en werk af met de rest van de gesmolten boter. Bak 30 min. in de oven en serveer meteen met een frisse salade.

Voor 4: 50 g boter 1 bussel groene asperges 500 g broccoli 50 g rozijnen 50 g pijnboompitten 5 dl room 1 el pesto 50 g vers broodkruim 75 g versgeraspte Parmezaanse kaas 2 el fijngehakte bladpeterselieBereidingswijze:Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter en bestrijk er een grote ovenschaal mee. Breek de taaie uiteinden van de asperges, was de stengels en halveer dikke exemplaren in de lengte. Was de broccoli en verdeel in roosjes. Leg in de ovenschaal en schik er de asperges op. Strooi er de rozijnen en pijnboompitten over. Meng de room en pesto, kruid met peper en zout, en giet over de groenten. Mix het broodkruim met de Parmezaanse kaas en peterselie. Strooi over de groenten en werk af met de rest van de gesmolten boter. Bak 30 min. in de oven en serveer meteen met een frisse salade.