Met dit recept kan je oneindig experimenteren, bijvoorbeeld door andere vruchten te gebruiken of door er een scheutje likeur aan toe te voegen.
Nodig voor vier personen:
2 sinaasappelen
2 gele en 2 roze pompelmoezen
2 eierdooiers
1 dl half opgeklopte room
30 gram suiker
Voor de kletskoppen:
75 gram boter op kamertemperatuur
275 gram suiker
1/2 dl water
125 gram bloem
Schil de citrusvruchten, verdeel ze in partjes en pel ook die voorzichtig. Schik de partjes trapsgewijs en afwisselend van kleur in vuurvaste schoteltjes. Klop de eierdooiers, room en suiker schuimig au bain marie. Giet de eierroom over de vruchten en gratineer de schoteltjes een paar minuten onder de grill. Kneed de ingrediënten voor de kletskoppen snel tot een stevig deeg. Verdeel het deeg in kleine bolletjes en schik die ver genoeg van elkaar op een bakplaat, voorzien van bakpapier of ingevette alufolie. Bak de kletskoppen in een oven op 180°C, ze zijn goed als ze beginnen te bruinen. Haal de koekjes uit de oven en leg ze onmiddellijk op flessen of andere ronde voorwerpen zodat ze kunnen omkrullen.
Recept: Koks&Co
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier