Gratin van citrusvruchten

© Getty
Voor vier personen
  • 2 pompelmoezen
  • 4 sinaasappels
  • 1 ugli
  • 1 pomelo
  • 80 rozijntjes
  • 100 g amandelschilfers
  • 50 g suiker
Siroop van tijm
  • 100 g suiker
  • 100 g water
  • 3 takjes tijm

Bereiding

  1. Laat de rozijntjes 2 dagen in water weken.
  2. Maak de siroop: suiker en water aan de kook brengen, de tijm toevoegen en 10 minuten laten rusten. De infusie zeven.
  3. De pompelmoezen doormidden snijden. Het vruchtvlees van tussen de vliesjes snijden. De ugli, pomelo en sinaasappels schillen en de partjes van tussen de vliesjes lossnijden.
  4. Het vruchtvlees en de rozijnen marineren in de siroop. De halve pompelmoezen opvullen met gemarineerd vruchtvlees, bestrooien met amandelen en griessuiker. De gratin van citrusvruchten kort onder de grill kleuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content