Gratin van citrusvruchten gemarineerd met tijm en krokant van amandelenan

Nodig voor vier:

Nodig voor vier:

2 pompelmoezen

4 sinaasappels

1 ugli

1 pomelo

80 rozijntjes

100 g amandelschilfers

50 g suiker.

Siroop van tijm:

100 g suiker

100 g water

3 takjes tijm.

De rozijntjes 2 dagen in water weken. De siroop bereiden: suiker en water aan de kook brengen, de tijm toevoegen en 10 minuten laten rusten. De infusie zeven. De pompelmoezen doormidden snijden. Het vruchtvlees van tussen de vliesjes snijden. De ugli, pomelo en sinaasappels schillen en de partjes van tussen de vliesjes lossnijden. Het vruchtvlees en de rozijnen marineren in de siroop. De halve pompelmoezen opvullen met gemarineerd vruchtvlees, bestrooien met amandelen en griessuiker en kort onder de grill kleuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content