Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g aardbeien
  • 2 el acaciahoning
  • 1 el oranjebloesemwater
  • 2 el fijngehakte pistachenoten
  • 3 grote eierdooiers
  • 1 dl suikersiroop
  • 2 el kokoslikeur
  • 50 g ongezoete pistachepasta (te koop in biowinkels of delicatessezaken)
  • 3/4 dl slagroom, licht opgeklopt

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes, halveer (of snij in vieren).

Meng de honing met het oranjebloesemwater en de pistachenoten. Meng met de aardbeien, verdeel over ovenvaste schaaltjes.

Klop de eierdooiers op au bain-marie. Verhit de suikersiroop tot 118°C, voeg samen met de kokoslikeur in een dun straaltje toe aan de eierdooiers. Haal van het vuur en blijf kloppen tot de sabayon lauw is. Spatel er de pistachepasta en slagroom door. Schep over de aardbeien en gratineer onder een voorverwarmde grill of met een koksbrandertje. Serveer meteen.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes, halveer (of snij in vieren). Meng de honing met het oranjebloesemwater en de pistachenoten. Meng met de aardbeien, verdeel over ovenvaste schaaltjes. Klop de eierdooiers op au bain-marie. Verhit de suikersiroop tot 118°C, voeg samen met de kokoslikeur in een dun straaltje toe aan de eierdooiers. Haal van het vuur en blijf kloppen tot de sabayon lauw is. Spatel er de pistachepasta en slagroom door. Schep over de aardbeien en gratineer onder een voorverwarmde grill of met een koksbrandertje. Serveer meteen.