
Gratin van aardappelgnocchi met spek, roomkaas en rozemarijn
05-01-2012, 13:46
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:56
Voor 4:

Voor 4:
500 g verse aardappelgnocchi
100 g gerookte spekreepjes
200 g roomkaas
2 el fijngehakte rozemarijn
3 dl room
25 g parmezaan
peper van de molen
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de gnocchi gaar in gezouten water; de gnocchi zijn gaar als ze komen bovendrijven. Laat de gnocchi goed uitlekken en schep ze in een beboterde ovenschotel.
Bak de spekblokjes goudbruin en krokant in een droge antikleefpan pan. Strooi over de gnocchi, samen met de rozemarijn. Verdeel vlokjes roomkaas over de gnochi en giet de room over het geheel. Werk af met de parmezaan en een draai van de pepermolen. Bak 20 min. in de oven tot de gratin goudbruin is.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier