Granola met quinoa, kokos en vers fruit

Een glutenvrij gerecht.

Een glutenvrij gerecht.

Voor 1 grote pot

  • 100 g quinoavlokken (natuurvoedingswinkel)
  • 150 g glutenvrije havervlokken
  • 4 el pompoenpitten
  • 4 el chiazaadjes (of lijnzaad)
  • 4 el hazelnoten, in grove stukken
  • 4 el walnoten, in grove stukken
  • 2 el vloeibare acaciahoning
  • 3 el kokosvet
  • 4 el geraspte kokos
  • serveer met natuuryoghurt of kefir en vers fruit

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de quinoavlokken met de havervlokken, pompoenpitten, de chiazaadjes, de noten en de honing.

2. Smelt het kokosvet op een laag vuur en verdeel over het mengsel. Meng alles goed.

3. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven en roer geregeld om, zodat de granola niet aanbakt. Meng met de geraspte kokos.

Tip:• Granola kun je afgesloten 2 à 3 weken bewaren.• Tijdens de wintermaanden kun je diepvriesfruit gebruiken. Haal het de avond voordien uit de diepvries en laat het ontdooien in de koelkast.• Als extraatje kun je een stukje pure chocolade (70% cacao) raspen en over de granola strooien alvorens te serveren.

(Uit: ‘Nooit meer diëten deel 2’ van Sandra Bekkari)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content