Granité van frambozen met rood fruit en frambozencoulis met gin
10-06-2011, 13:12
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 13:22
Voor 4:
Voor 4:
2 dl frambozencoulis
1 dl gin
snuif suiker
scheut versgeperst sinaasappelsap
rood fruit naar keuze (frambozen, rode bessenÂ…)
Voor de granité:
500 g frambozencoulis
400 g water
150 g suiker, sap van 1 citroen
Meng alle ingrediÔnten voor de granité door elkaar en doe in een platte schaal om een gelijkmatig vriesproces te bekomen. Zet minimum 3 uur in de diepvriezer en roer om de 30 minuten los met een vork. Hoe meer men roert, hoe fijner de ijskristallen van de granité zullen zijn.
Roer voor de saus de frambozencoulis los met de gin, de suiker en het sinaasappelsap. Giet onderaan in glazen. Doe er de granité bovenop en versier met rood fruit.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier