Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor de granité:

  • 75 g suiker
  • 2,5 dl champagne

Voor de fruispiesjes:

  • 4 spaghettistengels
  • vers fruit naar keuze (ananas, aardbeien, blauwe bessen, frambozen, abrikozen, enz.)

Voor de afwerking:

  • eventueel dunne blaadjes chocolade (gesmolten tot op 32°C en uitgestreken op plasticfolie)
  • fijngehakte noten naar keuze

Roer voor de gratiné de suiker onder de champagne en zet in een platte schaal in de diepvriezer. Roer de massa om het half uur los met een vork en herhaal deze handeling gedurende 2 uur. Frituur de spaghettistengels en steek er het vers fruit door. Verdeel de granité over vier borden, leg er de fruitspiezen op en werk eventueel af met chocoladeblaadjes en fijngehakte nootjes.

Roer voor de gratiné de suiker onder de champagne en zet in een platte schaal in de diepvriezer. Roer de massa om het half uur los met een vork en herhaal deze handeling gedurende 2 uur. Frituur de spaghettistengels en steek er het vers fruit door. Verdeel de granité over vier borden, leg er de fruitspiezen op en werk eventueel af met chocoladeblaadjes en fijngehakte nootjes.