Granité met gekarameliseerde appel

Voor 6:

Voor 6:

Granité

5 dl cider

85 g suiker

1/2 kaneelstok

1 vanillepeul

Versiering:

4 kleine appels

een klontje boter

4 el rietsuiker

2 el calvados

4 plakjes rozijnenbrood, gefrituurd in notenolie

2 fijngesneden abrikozen

De ingrediënten voor de granité samen koken. De mengeling afkoelen en in een kom in de diepvriezer plaatsen. Wanneer de massa begint te bevriezen, de granité regelmatig met een vork omroeren.

Plakjes gekarameliseerde appel in een schotel of in glazen doen, bestrooien met granité en versieren met gefrituurd rozijnenbrood en fijngesneden abrikozen.

Gekarameliseerde appel: De appels schillen en het klokhuis verwijderen. Het vruchtvlees in plakjes snijden, stoven in boter, karameliseren met rietsuiker en flamberen met calvados.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content