Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 zeetongfilets
  • broodkruim
  • frituurolie

Voor de remouladesaus:

  • 8 el mayonaise
  • 1,5 el mosterd
  • 1 el fijngehakte kervel
  • 1 el fijngehakte dragon
  • 6 kleine augurkjes
  • 1,5 el kappertjes
  • 3 fijngehakte ansjovisfilets op olie
  • peper en zout

Maak eerst de remouladesaus. Meng mayonaise met mosterd, fijngehakte kervel en dragon, in brunoise (kleine dobbelstenen van 3 mm) gesneden augurken, kappertjes en fijngehakte ansjovis. Kruid met peper en zout en zet koud weg.

Snij de zeetongfilets schuin in stukken van 4 cm. Kruid ze met peper en zout, paneer ze licht in broodkruim en frituur ze krokant in olie. Serveer met de saus.

Maak eerst de remouladesaus. Meng mayonaise met mosterd, fijngehakte kervel en dragon, in brunoise (kleine dobbelstenen van 3 mm) gesneden augurken, kappertjes en fijngehakte ansjovis. Kruid met peper en zout en zet koud weg. Snij de zeetongfilets schuin in stukken van 4 cm. Kruid ze met peper en zout, paneer ze licht in broodkruim en frituur ze krokant in olie. Serveer met de saus.