Goudbruin gebakken zeebaars met rode currypasta (pla lad prik)

Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. ©
  • Moeilijkheid

Voor 4 personen

2 kopjes Thaise basilicum

plantaardige olie (zonnebloem, maïs of arachide)

800 g zeebaarsfilet

zout

1 el rode currypasta

220 à 250 g kokosroom

4 el vissaus (nam pla)

6 takjes verse groene peperbolletjes

2 fijngesneden rode chilipepertjes

Bereiding

1. Frituur de helft van het basilicum in hete olie en laat uitlekken op keukenpapier.

2. Snijd de zeebaarsfilet in stukken van 10 cm.

3. Was en droog de vis en kruid de stukken aan beide kanten met zout. Verhit enkele eetlepels olie en voeg de currypasta toe. Zodra de olie goed gemengd is met de currypasta, mogen de kokosroom en vissaus toegevoegd worden. Laat de saus enkele minuten sudderen, maar blijf roeren.

4. Bak intussen de vis goudbruin in hete olie.

5. Voeg de rest van het basilicum en de pepertakjes toe aan de saus.

6. Schik het gefrituurde basilicum op een schotel en leg de stukken vis erop. Giet de saus over de vis en werk af met de verse pepertjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content