Ingrediënten - voor 4:

Voor het everzwijn :

1 ui

2 tenen knoflook

1 wortel

1 stengel selderij

1 el olijfolie

1 kg everzwijnbout met been

Grofgehakt

4 dl witte wijn

1,5 dl runderfond

2 tomaten

1 à 2 el citroensap

2 el fijngehakte kruiden (bv. tijm, rozemarijn)

Voor de gnocchi :

750 g bloemige aardappelen

150 g bloem

75 g tarwegriesmeel

4 el gesmolten boter

2 eierdooiers

bloem voor het werkvlak

60 g parmezaan, in één stuk

Bereidingswijze:

Pel de ui, de knoflook, de wortel en de selderij en hak fijn. Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak het everzwijn goudbruin. Voeg de fijngehakte groenten toe en roerbak 1 à 2 minuten.

Blus met de helft van de witte wijn en de runderfond. Dek de pan af en laat anderhalf uur stoven. Roer af en toe om en voeg regelmatig een scheut witte wijn toe.

Bereid de gnocchi. Zet de aardappelen net onder met water en kook in 25 minuten gaar. Giet af. Schil de nog warme aardappelen en plet fijn. Laat lichtjes afkoelen en voeg de bloem, het tarwegriesmeel, de gesmolten boter en de eierdooiers toe. Kruid licht met zout en kneed tot een zacht deeg. Rol het aardappeldeeg op een bebloemd werkvlak uit tot rollen van een vinger dik. Snij in stukjes van 2 cm lang. Laat de gnocchi 15 minuten rusten.

Blancheer de tomaten, pel en snij in vieren. Ontpit de tomaten en hak fijn.

Haal het everzwijn uit de saus, laat lichtjes afkoelen, verwijder de beenderen en snij het vlees in blokjes.

Giet de saus door een zeef en voeg het vlees, de fijngehakte tomaten, het citroensap en de kruiden toe. Kruid met peper en zout.

Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook.

Kook de aardappelgnocchi 5 minuten; ze zijn gaar als ze aan de oppervlakte komen drijven.

Schep de gnocchi uit de pan met een schuimspaan en verdeel over diepe borden. Lepel er de everzwijnsaus over en werk af met geraspte parmezaan.

Ingrediënten - voor 4:Voor het everzwijn : 1 ui2 tenen knoflook1 wortel1 stengel selderij1 el olijfolie1 kg everzwijnbout met beenGrofgehakt4 dl witte wijn1,5 dl runderfond2 tomaten1 à 2 el citroensap2 el fijngehakte kruiden (bv. tijm, rozemarijn) Voor de gnocchi : 750 g bloemige aardappelen150 g bloem75 g tarwegriesmeel4 el gesmolten boter2 eierdooiersbloem voor het werkvlak60 g parmezaan, in één stukBereidingswijze:Pel de ui, de knoflook, de wortel en de selderij en hak fijn. Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak het everzwijn goudbruin. Voeg de fijngehakte groenten toe en roerbak 1 à 2 minuten.Blus met de helft van de witte wijn en de runderfond. Dek de pan af en laat anderhalf uur stoven. Roer af en toe om en voeg regelmatig een scheut witte wijn toe.Bereid de gnocchi. Zet de aardappelen net onder met water en kook in 25 minuten gaar. Giet af. Schil de nog warme aardappelen en plet fijn. Laat lichtjes afkoelen en voeg de bloem, het tarwegriesmeel, de gesmolten boter en de eierdooiers toe. Kruid licht met zout en kneed tot een zacht deeg. Rol het aardappeldeeg op een bebloemd werkvlak uit tot rollen van een vinger dik. Snij in stukjes van 2 cm lang. Laat de gnocchi 15 minuten rusten.Blancheer de tomaten, pel en snij in vieren. Ontpit de tomaten en hak fijn.Haal het everzwijn uit de saus, laat lichtjes afkoelen, verwijder de beenderen en snij het vlees in blokjes.Giet de saus door een zeef en voeg het vlees, de fijngehakte tomaten, het citroensap en de kruiden toe. Kruid met peper en zout.Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook.Kook de aardappelgnocchi 5 minuten; ze zijn gaar als ze aan de oppervlakte komen drijven. Schep de gnocchi uit de pan met een schuimspaan en verdeel over diepe borden. Lepel er de everzwijnsaus over en werk af met geraspte parmezaan.