Voor 6 glaasjes:

Voor de frambozencoulis:

100 g frambozen

20 g suiker

citroensap

1/2 blaadje gelatine, geweekt in koud water

Voor de vanille-ijsparfait:

1/2 vanillestok

1 dl melk

80 g suiker

2 eierdooiers

3 dl slagroom

Afwerking:

muntblaadjes

enkele frambozen

decoratiesuiker

Frambozencoulis: mix de frambozen met de suiker en een weinig citroensap tot een gladde massa, verwarm tot ca. 60°C, voeg onmiddellijk de geweekte gelatine toe. Plaats de glaasjes schuin in een eierkarton, verdeel er de frambozencoulis over, zet in de diepvriezer.

Vanille-ijsparfait: snij het vanillestokje overlangs in tweeën, schraap de zaadjes eruit, doe ze samen met 3/4 van de suiker bij de melk. Breng aan de kook. Klop ondertussen de eierdooiers los met de rest van de suiker. Giet een deel van de kokende massa op de losgeklopte dooiers, meng goed. Breng alles over in één kookpot, verwarm tot 85°C. Giet door een zeef en klop langzaam koud tot een luchtig beslag. Klop de slagroom op tot een luchtige maar niet te vaste crème. Spatel het vanillebeslag door de opgeklopte slagroom. Verdeel over de glaasjes en zet opnieuw in de diepvriezer.

Afwerking: werk elk glaasje voor het serveren af met frambozen, wat decoratiesuiker en een muntblaadje.

Voor 6 glaasjes:Voor de frambozencoulis:100 g frambozen20 g suikercitroensap1/2 blaadje gelatine, geweekt in koud waterVoor de vanille-ijsparfait:1/2 vanillestok1 dl melk80 g suiker2 eierdooiers3 dl slagroomAfwerking:muntblaadjesenkele frambozendecoratiesuikerFrambozencoulis: mix de frambozen met de suiker en een weinig citroensap tot een gladde massa, verwarm tot ca. 60°C, voeg onmiddellijk de geweekte gelatine toe. Plaats de glaasjes schuin in een eierkarton, verdeel er de frambozencoulis over, zet in de diepvriezer.Vanille-ijsparfait: snij het vanillestokje overlangs in tweeën, schraap de zaadjes eruit, doe ze samen met 3/4 van de suiker bij de melk. Breng aan de kook. Klop ondertussen de eierdooiers los met de rest van de suiker. Giet een deel van de kokende massa op de losgeklopte dooiers, meng goed. Breng alles over in één kookpot, verwarm tot 85°C. Giet door een zeef en klop langzaam koud tot een luchtig beslag. Klop de slagroom op tot een luchtige maar niet te vaste crème. Spatel het vanillebeslag door de opgeklopte slagroom. Verdeel over de glaasjes en zet opnieuw in de diepvriezer.Afwerking: werk elk glaasje voor het serveren af met frambozen, wat decoratiesuiker en een muntblaadje.