Glaasjes met zwezerik en morieljes

  • Moeilijkheid

300 g kalfszwezerik

een pak bladerdeeg

100 g kleine verse morieljes

10 cl slagroom

1 sjalot

1 eiwit

boter

gemalen peper en zout

Zet de zwezerik de dag ervoor in een pot gevuld met koud gezouten water. Herhaal deze stap gedurende twee uur en vervang het water verschillende keren. Zet de pot ’s nachts op een koele plaats. Blancheer de zwezerik in water dat u gedurende 10 minuten hebt laten koken. Houd ze onder wat koud water. Verwijder het vel en de membranen en snijd in stukjes die de grootte van een walnoot hebben. Zet opzij.

Maak de champignons schoon door ze in water onder te dompelen en te laten uitlekken. Laat de sjalotten lichtjes garen in een pan met een beetje boter. Voeg vervolgens de champignons, zwezeriken, peper en zout toe en laat alles 5 minuten garen.

Giet het mengsel in ovenvaste glazen. Snijd 4 kleine vierkantjes deeg zodat u op elk glas een pasteidekseltje kunt leggen. Bestrijk de stukjes deeg met eiwit en zet ze opzij. Zet de glazen in een kom met warm water. Het water moet tot een vierde van de hoogte van de glazen reiken. Bak gedurende 15 minuten au bain-marie in een traditionele oven. Haal uit de oven en dien onmiddellijk op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content