Gigantes (witte bonen op zijn Grieks)

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

400 g grote droge witte bonen

1 ui

1 tomaat

1 wortel

zout

peper

olijfolie

2 takjes peterselie

2 teentjes knoflook

De witte bonen een nacht weken in koud water. Het water verfrissen en de bonen in koud water opzetten en koken. Geen zout tijdens het koken toevoegen, anders blijven de bonen hard. De witte bonen zijn gaar wanneer ze openbreken. Ondertussen de ui fijn hakken. Huid en zaden van de tomaat verwijderen en het vruchtvlees fijnhakken. De wortel schillen en in dunne schijfjes snijden. Ui, tomaat, wortel en geperste teentjes knoflook aan de kook brengen, kruiden met peper en zout en 20 minuten laten sudderen.

Het kookwater van de bonen gieten en de bonen in een vuurvaste schaal doen. Een scheut olijfolie, peper, zout en de mengeling van tomaat, ui en wortel toevoegen. De schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C zetten. Bestrooien met gehakte peterselie en warm of koud opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content