Voor 4 personen:
6 sneden gerookte ham
1 rol bladerdeeg
150 g geraspte kaas (emmental of Parmezaanse kaas)
Provençaalse kruiden
peper
Verwarm de oven voor op 200° C. Rol het deeg uit en bedek de volledige oppervlakte met plakken ham. Bestrooi met geraspte kaas en kruid met peper en Provençaalse kruiden. Vouw één kant naar binnen en vouw vervolgens een andere kant naar binnen. Vouw ten slotte de randen van de ‘deegworst’ naar binnen, zodat alles hermetisch is afgesloten. Verpak de rol strak in aluminiumfolie en bewaar 1 uur in de koelkast. Haal uit de koelkast, verwijder de folie en snij het deeg voorzichtig in plakken. Bedek een ovenlade met bakpapier en smeer het papier in met olie. Leg de plakken deeg op het papier. Zet de baklade 15 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Haal de lade uit de oven en laat alles vijf minuten rusten. Steek de hartige hapjes los en serveer snel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier