Nu de temperaturen de komende dagen weer zullen oplopen tot meer dan 30 graden, is de nood aan een verfrissende snack hoog. Wie het gewone vanille-ijsje beu is, of wie een snack wil die minder calorieën bevat, kan beroep doen op een van deze makkelijk te maken en gezonde lolly's'.

Met chocolade overgoten kiwi lolly's

Benodigdheden:
- 6 grote kiwi's
- 1 kommetje chocoladesnippers
- 1/4 kop kokosnootolie
- Lollystokjes

Schil de kiwi's en snij ze dikke schijven. Doe de kiwi schijven op een lollystokje. Plaats de lolly's op de schaal en zet ze tenminste vier uur lang in de diepvries. Smelt de chocolade en de kokosnootolie in een pan op een pot met water. Dip vervolgens de kiwi's in de gesmolten chocolade en opeten maar.

Augurken lolly's

Benodigdheden
- 7 grote augurken
- 1/4 kom augurkensap
- 1/4 kom water

Doe de augurken in een blender en filter het sap zodat de zaden en het pulp verwijderd worden. Voeg het augurkensap en het water toe. Vul vervolgens enkele bekers met het sap, doe er een lollystokje in en laat het een nacht in de diepvries zitten.

Aardbeien lolly's

Benodigdheden
- 1/2 kom gesneden ananas of mango
- 1/2 kom gesneden aardbeien
- 1/3 kom rauwe spinazie
- 1/4 kom melk of yoghurt
- 1/4 eetlepel kaneel
- 1/2 eetlepel vanillepoeder
- Stevia

Doe alle ingrediënten in een blender tot je een glad geheel krijgt. Verdeel de smoothie over bekers, doe er een lollystokje in en laat het een nacht in de diepvries staan.

Fruitijsjes

Benodigdheden
- 1/3 kom gesneden kiwi
- 1/3 kom gesneden watermeloen
- 1/3 kom gesneden aardbeien
- 1/3 kom gesneden ananas
- 1/4 kom anasassap (of sinaasappelsap)

Meng al het fruit en verdeel het over enkele bekers. Voeg er één eetlepel sap aan toe en zet er een lollystokje in. Zet de bekers ten minste vier uur lang in de diepvries.

Extra tip: Om de lolly's makkelijk uit de bekers te halen, kan je de bekers enkele seconden onder lauw water houden. (RDM)

Nu de temperaturen de komende dagen weer zullen oplopen tot meer dan 30 graden, is de nood aan een verfrissende snack hoog. Wie het gewone vanille-ijsje beu is, of wie een snack wil die minder calorieën bevat, kan beroep doen op een van deze makkelijk te maken en gezonde lolly's'. Met chocolade overgoten kiwi lolly's Benodigdheden: - 6 grote kiwi's - 1 kommetje chocoladesnippers - 1/4 kop kokosnootolie - Lollystokjes Schil de kiwi's en snij ze dikke schijven. Doe de kiwi schijven op een lollystokje. Plaats de lolly's op de schaal en zet ze tenminste vier uur lang in de diepvries. Smelt de chocolade en de kokosnootolie in een pan op een pot met water. Dip vervolgens de kiwi's in de gesmolten chocolade en opeten maar. Augurken lolly's Benodigdheden - 7 grote augurken - 1/4 kom augurkensap - 1/4 kom water Doe de augurken in een blender en filter het sap zodat de zaden en het pulp verwijderd worden. Voeg het augurkensap en het water toe. Vul vervolgens enkele bekers met het sap, doe er een lollystokje in en laat het een nacht in de diepvries zitten. Aardbeien lolly's Benodigdheden - 1/2 kom gesneden ananas of mango - 1/2 kom gesneden aardbeien - 1/3 kom rauwe spinazie - 1/4 kom melk of yoghurt - 1/4 eetlepel kaneel - 1/2 eetlepel vanillepoeder - Stevia Doe alle ingrediënten in een blender tot je een glad geheel krijgt. Verdeel de smoothie over bekers, doe er een lollystokje in en laat het een nacht in de diepvries staan. Fruitijsjes Benodigdheden - 1/3 kom gesneden kiwi - 1/3 kom gesneden watermeloen - 1/3 kom gesneden aardbeien - 1/3 kom gesneden ananas - 1/4 kom anasassap (of sinaasappelsap) Meng al het fruit en verdeel het over enkele bekers. Voeg er één eetlepel sap aan toe en zet er een lollystokje in. Zet de bekers ten minste vier uur lang in de diepvries. Extra tip: Om de lolly's makkelijk uit de bekers te halen, kan je de bekers enkele seconden onder lauw water houden. (RDM)