Voor 4

kruimeldeeg

1 broccoli, in grote blokjes

1 bundel prei, in plakjes gesneden

200 g gerookt spek, in reepjes

3 teentjes knoflook, fijn gehakt

5 lente-uitjes, gesnipperd

1,5 el lijnzaad

1,5 el pistachenoten

1 el zonnebloempitten

1 groene paprika, fijn gesneden

1,5 el kurkuma

1 tl zwarte peper, zout

150 ml verse light room

5 losgeklopte eieren

Bereidingswijze:

Verwarm de oven tot 200°C.

Blancheer de broccoli en de prei met stoom. Bak intussen de spekreepjes in een pan. Meng de groenten en de spekreepjes in een grote kom. Voeg er de knoflook, eieren, lijnzaad, pistachenoten, zonnebloempitten, room, lente-uitjes, kurkuma en zwarte peper bij, en eventueel enkele snuifjes zout. Meng goed.

Spreid het kruimeldeeg uit op bakpapier in een ronde schotel. Prik hier en daar met een vork gaatjes voordat u de bereiding erin giet. Bak 35 minuten in de oven.

Serveer met een salade erbij.

Tip: de bereiding mag niet te compact zijn. Verdun het mengsel indien nodig met wat melk. Kurkuma, in combinatie met zwarte peper, is (vooral) goed voor de gewrichten. Ook verse knoflook is zeer gezond en zachter dan gedroogde knoflook.

Voor 4kruimeldeeg1 broccoli, in grote blokjes1 bundel prei, in plakjes gesneden200 g gerookt spek, in reepjes3 teentjes knoflook, fijn gehakt5 lente-uitjes, gesnipperd1,5 el lijnzaad1,5 el pistachenoten1 el zonnebloempitten1 groene paprika, fijn gesneden1,5 el kurkuma1 tl zwarte peper, zout150 ml verse light room5 losgeklopte eierenBereidingswijze:Verwarm de oven tot 200°C.Blancheer de broccoli en de prei met stoom. Bak intussen de spekreepjes in een pan. Meng de groenten en de spekreepjes in een grote kom. Voeg er de knoflook, eieren, lijnzaad, pistachenoten, zonnebloempitten, room, lente-uitjes, kurkuma en zwarte peper bij, en eventueel enkele snuifjes zout. Meng goed.Spreid het kruimeldeeg uit op bakpapier in een ronde schotel. Prik hier en daar met een vork gaatjes voordat u de bereiding erin giet. Bak 35 minuten in de oven. Serveer met een salade erbij.Tip: de bereiding mag niet te compact zijn. Verdun het mengsel indien nodig met wat melk. Kurkuma, in combinatie met zwarte peper, is (vooral) goed voor de gewrichten. Ook verse knoflook is zeer gezond en zachter dan gedroogde knoflook.