Gewokte zomergroenten
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
100 gram blanke asperges
100 gram groene asperges
100 gram jonge worteltjes
100 gram jonge raapjes
100 gram jonge uitjes
100 gram peultjes
100 gram doperwtjes
100 gram tuinbonen
125 gram parmezaankaas
0,5 dl olijfolie
25 gram boter
een scheutje oude aceto balsamico
zout, peper
een snuif vanillesuiker
aromatische tuinkruiden (dille, platte peterselie, kervel, enz.)
De groenten schoonmaken, eventueel op maat snijden, spoelen en drogen. Een flinke scheut olijfolie in een wok verwarmen. De groenten die de langste gaartijd nodig hebben eerst roerbakken, te beginnen met de versneden wortels, raapjes, witte asperges, dan de jonge uitjes, tuinbonen en groene asperges en tot slot de doperwtjes en peultjes. Tijdens het roerbakken eventueel wat olijfolie toevoegen. Voorzichtig omspatelen, zodat de groenten heel blijven. De groentemengeling op smaak brengen met een snuifje vanillesuiker, peper, zout, een klontje boter en een scheutje aceto balsamico. Onmiddellijk opdienen en versieren met verse tuinkruiden en een kaaskoekje. Kaaskoekjes maakt men door de geraspte parmezaankaas in rondjes op een met boter ingesmeerde bakplaat te strooien. Goudbruin bakken in een oven van 200°C. Na het bakken kan men de koekjes op een deegrol leggen, zodat ze een halfronde vorm krijgen.
Tip:
Indien gewenst kan met de groenten serveren met een gepocheerd ei.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier