Voor 4:

400 g schoongemaakte pijlinktvis

1/2 tl zwarte peperkorrels

1/2 tl szechuanpeper

1 tl zeezout

arachideolie

1 rode chilipeper

3 fijngehakte lente-uien

2 el zonnebloemolie

4 el guacamole (het vlees van 1 rijpe avocado geplet met 1/2 teen knoflook, sap van 1 limoen en 1 dl zonnebloemolie)

VOOR DE SALADE:

een handvol sojascheuten

een handvol waterkers

2 tl sojasaus

2 tl sesamolie

1/4 tl bruine suiker

peper en zout

Bereidingswijze:

Snij de inktvissen open en leg het vlees plat op een werkvlak, met de binnenkant naar boven. Snij met de punt van een aardappelmesje een rasterpatroon in het vlees en snij dit vervolgens in stukken van 5 cm groot. Meng de ingrediënten voor de salade. Verhit een antikleefpan en rooster de zwarte en szechuanpeperkorrels tot ze hun aroma vrijgeven. Doe de peperkorrels nadien in een vijzel en plet ze fijn. Meng er ook het zeezout onder.

Verhit een wok tot hij begint te roken en voeg een flinke scheut olie en de helft van de inktvis toe. Roerbak 2 min, haal de inktvis uit pan en bak de rest van de inktvis in een tweede scheut olie. Voeg de eerste portie inktvis weer toe, samen met 1 tl kruidenzout. Roerbak nog 10 sec. en doe er ten slotte de fijngesneden rode peper en lente-uien bij.

Verdeel de inktvis over 4 warme borden en geef er de salade bij. Schik er de guacamole naast en serveer meteen.

Voor 4:400 g schoongemaakte pijlinktvis1/2 tl zwarte peperkorrels1/2 tl szechuanpeper1 tl zeezoutarachideolie1 rode chilipeper3 fijngehakte lente-uien2 el zonnebloemolie4 el guacamole (het vlees van 1 rijpe avocado geplet met 1/2 teen knoflook, sap van 1 limoen en 1 dl zonnebloemolie)VOOR DE SALADE:een handvol sojascheuteneen handvol waterkers2 tl sojasaus2 tl sesamolie1/4 tl bruine suikerpeper en zoutBereidingswijze:Snij de inktvissen open en leg het vlees plat op een werkvlak, met de binnenkant naar boven. Snij met de punt van een aardappelmesje een rasterpatroon in het vlees en snij dit vervolgens in stukken van 5 cm groot. Meng de ingrediënten voor de salade. Verhit een antikleefpan en rooster de zwarte en szechuanpeperkorrels tot ze hun aroma vrijgeven. Doe de peperkorrels nadien in een vijzel en plet ze fijn. Meng er ook het zeezout onder. Verhit een wok tot hij begint te roken en voeg een flinke scheut olie en de helft van de inktvis toe. Roerbak 2 min, haal de inktvis uit pan en bak de rest van de inktvis in een tweede scheut olie. Voeg de eerste portie inktvis weer toe, samen met 1 tl kruidenzout. Roerbak nog 10 sec. en doe er ten slotte de fijngesneden rode peper en lente-uien bij. Verdeel de inktvis over 4 warme borden en geef er de salade bij. Schik er de guacamole naast en serveer meteen.