Voor 4 personen:
1/2 sjalot
1 teentje knoflook
mosselen 3/4 kg (ongeveer 32 stuks)
rijpe tomaten 1/2 kg
oregano 4 stengeltjes
tomatade 1 theelepel
peper en zout
room 1/2 l
melk 1/2 l
1 wortel
currypoeder
serranoham 4 schijfjes
druivenpitolie 1 eetlepel
Italiaanse peterselie 1 stengel
Schil de wortel en snij in brede repen. Dompel de stukken gedurende 1 minuut onder in kokend gezouten water en spoel daarna goed af onder stromend koud water.
Voor de espuma snij je de tomaten in grove stukken. Doe deze, samen met de oregano, in de melk en laat tot de helft inkoken. Mix het geheel, voeg er de room bij, zeef en breng op smaak met tomatade, peper en zout.
Laat vervolgens een pan met een eetlepel druivenpitolie heet worden op het vuur. Doe er de mosselen in en voeg er wat water bij als ze bijna open zijn. Voeg ook de fijngesneden knoflook en sjalot toe.
Frituur de wortel en kruid met curry. Serveer de mosselen (zonder vocht) op een langwerpig bord samen met de serranoham en de Italiaanse peterselie. Presenteer de espuma en wortel in een apart glaasje.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier