Gewokte kool met hijiki en yakitorikip

voor 4:

voor 4:

25 g gedroogde hijiki (zeewier)

1 el arachideolie

1 rood Spaans pepertje

250 g fijngesneden rodekool

150 g fijngesneden wittekool

2 el sake

1 el geroosterd sesamzaad

sojasaus, sesamolie en rijstazijn

Voor de yakitorikip :

4 el Japanse sojasaus

4 el sake (met laag alcoholgehalte)

2 el mirin (zoete Japanse keukenwijn)

1 el suiker

1 teen knoflook

1 stukje gember

4 kipfilets van 150 g elk

Maak de yakitorimarinade door sojasaus, sake, mirin, suiker, geperste knoflook en geraspte gember te mengen. Snij de kipfilets in de lengte in dunne repen en wentel in de marinade. Zet enkele uren (of een nacht) koel weg.

Laat het zeewier 15 minuten weken in koud water. Haal de kip uit de marinade en rijg aan spiezen. Zeef de marinade in een pannetje en laat inkoken tot enkele koffielepels. Leg de kippenspiezen onder de grill en bak aan beide kanten tot de kip gaar is.

Verhit de arachideolie in een wok of sauteuse en roerbak het fijngesneden pepertje, de rode- en wittekool kort. Voeg de sake toe en breng op smaak met sojasaus, sesamolie en rijstazijn.

Dien de gewokte kool op met de kippenspiezen en yakitorisaus. Werk af met sesamzaadjes. (De kip kan eventueel vervangen worden door makreelfilets.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content